توفان کثیف تماشایی، رعد و برق هایی از زمین به آسمان!

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، فوران شدید در آتشفشان ساکوراجیما ژاپن، نمایشی دیدنی از رعد و برق آتشفشانی، گدازه و توده خاکستری را به وجود آورده است که تا سه مایل در هوا می رسد. این اولین بار نیست که ساکوراجیما به شدت فوران می نماید، چندین بار در سال 2016 فوران نموده است و فعال ترین آتشفشان ژاپن است.

توفان کثیف تماشایی، رعد و برق هایی از زمین به آسمان!

به گزارش خبرگزاری وبلاگ دانلود شریف، ساکوراجیما، که به معنی جزیره شکوفه های گیلاس است، یک آتشفشان بسیار فعال است که به عنوان آتشفشان استراتو نیز شناخته می گردد و در لبه جنوبی جزیره کیوشو واقع شده است. در واقع، این آتشفشان زمانی جزیره خودش بود تا اینکه به جزیره بزرگتر متصل شد.

آتشفشان ساکوراجیما در دریای کم عمقی واقع شده است که از فوران 22 هزار سال پیش که Caldera Aira را تشکیل داد، ایجاد شده است. دهانه آتشفشانی که به عنوان محفظه اصلی ماگمایی تشکیل شده است، ماگمای خود را به وسیله فوران بیرون می اندازد و در نتیجه به زمین می ریزد. با گذشت زمان، اتاق ماگما یک بار دیگر پر از ماگما خواهد شد و خطر یک فوران بزرگ دیگر را به وجود می آورد.

فوران اخیر خاکستر آتشفشانی را به هوا فرستاد و رعد و برق آتشفشانی را تشکیل داد که به عنوان طوفان کثیف نیز شناخته می گردد، فرآیندی که دانشمندان هنوز به طور کامل آن را درک نکرده اند. رعد و برق آتشفشانی در طی اختلاط هوای پر از خاکستر که اغلب با فوران های آتشفشانی استرومبولی همراه است، شکل می گیرد. بحث در خصوص اینکه چه چیزی بار الکتریکی را ایجاد می نماید وجود دارد، اما فرضیه اصلی این است که بار الکتریکی از ذرات خاکستر ایجاد می گردد.

علاوه بر رعد و برق کثیف، بمب های گدازه ای که از بالای آتشفشان به بیرون پرتاب می شوند، همراه با ریختن گدازه ها به طرف های آن دیده می شوند. آتشفشان ساکوراجیما یکی از پر انرژی ترین و فعال ترین آتشفشان های ژاپن است که چندین بار در سال فوران می نماید. خوشبختانه، آزاد شدن تقریبا ثابت فشار به کاهش فشار در اتاقک ماگما یاری می نماید و توانایی آتشفشان را برای ایجاد فشار کافی برای ایجاد یک فوران آتشفشانی بزرگ محدود می نماید.

با این حال، مهم است که گستره آتشفشانی در ژاپن با 47 فوران که تا به امروز در این جزایر اتفاق افتاده است را دست کم نگیریم. ژاپن در حلقه آتش واقع شده است که نشان دهنده حلقه ای از زمین اطراف اقیانوس آرام است که مستعد فوران های آتشفشانی و زلزله است. پوسته اقیانوس آرام به طور مداوم به وسیله خیزش اقیانوس آرام شرقی از هم جدا می گردد و در زیر پوسته قاره فرو می رود و یک حلقه آتشفشانی را در اطراف اقیانوس تشکیل می دهد.

حلقه آتش 75 درصد از کل آتشفشان های فعال و خاموش دنیا را تشکیل می دهد. یک چیز مسلم است، کشورهایی که در امتداد اقیانوس آرام قرار دارند، همچنان شاهد فوران های آتشفشانی و زمین لرزه های بزرگ خواهند بود، زیرا صفحات لیتوسفری همچنان به برخورد، فرورانش و ذوب شدن در امتداد مرزهای اقیانوس آرام ادامه می دهند.

منبع: فوربس

227227

منبع: خبرآنلاین

به "توفان کثیف تماشایی، رعد و برق هایی از زمین به آسمان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توفان کثیف تماشایی، رعد و برق هایی از زمین به آسمان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید