سرگردانی پالایشگاه های آمریکایی درپی تحریم ونزوئلا

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، تحریم هایی جدیدی که هفته جاری از سوی واشنگتن علیه شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا اعلام شد، پالایشگاه های آمریکایی را مجبور نموده است بدنبال منابع دیگری برای تامین نفت مورد احتیاج خود باشند.

سرگردانی پالایشگاه های آمریکایی درپی تحریم ونزوئلا

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، آمریکا روز دوشنبه شرکت PDVSA ونزوئلا را که منبع عمده درآمدهای ارزی این کشور است با هدف تحت فشار قرار دادن دولت نیکولاس مادورو تحریم کرد. واشنگتن خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناخته است.

به گفته معامله گران، پالایشگاه های آمریکایی که به نفت سنگین ونزوئلا وابسته هستند در پی این تحریم ها به گریدهای نفتی ترش آمریکایی روی آورده اند و در نتیجه قیمت این گریدها به بالاترین حد در حدود پنج سال اخیر صعود نموده است. تأمین نفت از سایر منابع نظیر کانادا، مکزیک یا نقاط دیگر در آمریکای لاتین به دلیل مسائل فراوری این کشورها، مازاد ظرفیت اندک و محدودیت های حمل و نقل سخت است.

بهای معاملات آینده نفت از انتشار خبر این تحریم ها پشتیبانی شده است اما واکنش بازار تا حدودی زیادی آرام بوده است زیرا عدم وجود سرمایه گذاری، سوءمدیریت و فرار کارکنان نفتی پیش از این هم فراوری نفت ونزوئلا را به پایین ترین حد خود در 70 سال اخیر رسانده بود.

چهار منبع مطلع به رویترز گفتند: شرکت PDVSA در کوشش برای دور زدن تحریم های دولت آمریکا است که مانع پرداخت پول نفت این کشور می گردد و از خریداران بزرگ خود از جمله پالایشگاه های آمریکایی خواسته است درباره قراردادها دوباره مذاکره نمایند.

آمریکا بزرگترین مشتری نفتی ونزوئلا است و طبق آمار رفینیتیو آیکان، حدود 500 هزار بشکه در روز نفت از ونزوئلا در سال 2018 وارد نموده است.

به گفته مایکل تران، استراتژیست کالا در شرکت آر بی سی کپیتال مارکتس، منطقه ای که چه به واسطه تحریم ها چه به واسطه کاهش تدریجی فراوری، از کمبود عرضه نفت ونزوئلا آسیب می بیند آمریکا است.

تحریم های دولت ترامپ به شرکت های آمریکایی اجازه می دهد همچنان نفت ونزوئلا را خریداری نمایند اما پول خرید آنها در یک حساب بلوکه شده خواهد ماند.

به همین دلیل شرکت PDVSA احتمالاً صادرات نفت به آمریکا را که بزرگترین مشتری خود است متوقف خواهد نمود. مادورو شب گذشته گفت محموله های نفت به مقصد آمریکا که پول آنها هنوز پرداخت نشده است نمی توانند عزیمت نمایند.

زاخاری راجرز، تحلیلگر بازار نفت در شرکت وود مک کنزی به رویترز گفت: در سراسر دنیا برای خرید نفت ونزوئلا تقاضا وجود خواهد شد.

تحلیلگران و معامله گران می گویند این کشور احتمالاً ناچار می گردد تخفیف های بیشتری قائل شده و به صادرات نفت خود به روسیه، چین و هند افزایش دهد و درآمد از دست رفته بازار بزرگ خود را جبران کند.

طبق آماری که از سوی منابع ثانویه اوپک ارائه شده است، سطح فراوری نفت ونزوئلا به دلیل بحران اقتصادی شدید، نصف سطح سال 2016 است و حدود 1.2 میلیون بشکه در روز است که پایین ترین میزان در 70 سال گذشته به شمار می رود.

در نتیجه سهم این کشور از صادرات به آمریکا در سال های اخیر کاهش پیدا نموده و در عوض، بر مبنای توافق نفت در قبال وام، نفت بیشتری به روسیه و چین ارسال نموده است.

به گفته تحلیلگر آر بی سی کپیتال، ونزوئلا می تواند صادراتش به آسیا را در اولویت قرار دهد اما این منطقه رقابتی ترین بازار دنیا است با این حال دومین بازار بزرگ ونزوئلا مانده است البته اشتهای خرید چینی ها در دو سال گذشته کمتر شده است.

آمریکا نفت ونزوئلا را چگونه جایگزین خواهد نمود؟

طبق یادداشت تحقیقاتی بانک بارکلیز، صادرات به آمریکا حدود 75 درصد از درآمد نفتی ونزوئلا را تشکیل می دهد.

سیتگو پترولیوم که بازوی پالایش آمریکایی PDVSA و بزرگترین واردنماینده نفت ونزوئلا است، درباره تحریم ها اظهارنظر ننموده است اما سایر واردنمایندگان بزرگ شامل والرو انرژی و شورون اظهار نموده اند که از قوانین آمریکا تبعیت خواهند کرد.

اگرچه آمریکا با فراوری حدود 12 میلیون بشکه در روز بزرگترین فراورینماینده نفت دنیا است مجتمع های پالایشگاهی منطقه گلف کاست به گریدهای نفتی سنگین تر احتیاج دارند تا دیزل و سایر محصولات نفتی دارای حاشیه سود بالا را فراوری نمایند و نمی توانند به راحتی گریدهای نفتی سبک را جایگزین آن نمایند.

راحت ترین جایگزین برای نفت سنگین ونزوئلا، گریدهای ترش داخلی است. قیمت گریدهای آمریکایی نظیر مارس سور و وست تگزاس سور با کوشش خریداران برای تأمین خوراک مورد احتیاجشان جهش پیدا نموده است.

روز سه شنبه قیمت مارس حدود شش دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص قیمت نفت آمریکا بود که در مقایسه با مازاد قیمت 5.20 دلار در روز دوشنبه، بالاتر بود. وست تگزاس سور نیز نزدیک به بالاترین قیمت خود در یک سال اخیر قرار گرفته است.

با این حال بعضی از معامله گران می گویند تأثیر این تحریم ها تا حدود زیادی لحاظ شده است.

در حال حاضر جایگزین های نفت ترش سنگین ونزوئلا در آمریکا نایاب شده اند که به دلیل چالش های پیش روی فراورینمایندگان در کانادا و مکزیک است.

کانادا بیش از چهار میلیون بشکه در روز نفت فراوری می نماید که عمده آن نفت سنگینی است که می تواند جای نفت ونزوئلا را بگیرد اما محدودیت های خطوط لوله انتقال نفت مانع از صادرات بالاتر از سوی این کشور شده است.

فراوری نفت مکزیک نیز به دلیل فرسودگی میادین نفتی بزرگ این کشور، به پایین ترین رکورد چند دهه اخیر سقوط نموده و میادین جدیدی که باید جایگزین آنها شوند هنوز توسعه پیدا ننموده اند.

بر اساس گزارش رویترز، دولت ترامپ درصدد برداشت از ذخایر نفت اضطراری همزمان با تحمیل تحریم علیه ونزوئلا است اما منابع مطلع در دولت آمریکا اظهار نموده اند هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "سرگردانی پالایشگاه های آمریکایی درپی تحریم ونزوئلا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرگردانی پالایشگاه های آمریکایی درپی تحریم ونزوئلا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید