آنالیز مودم سیم کارتی ایسوس 4G، AX56: بد جوری دلبری می نماید این 4.5G و وای فای 6

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، ایسوس را همه به مودم های DSL می شناسیم ولی این شرکت برای بعضی کشورها و منطقه ها که دسترسی به اینترنت ثابت ندارند؛ مودم های سیم کارتی به صورت محدود در چند مدل زده است.

آنالیز مودم سیم کارتی ایسوس 4G، AX56: بد جوری دلبری می نماید این 4.5G و وای فای 6

مثلا، ایسوس 4G-AC68U یا 4G-AC86U و همین طور 4G-N12 B1 و را می شناسیم و معرفی کردیم. مودم های سیم کارتی ایسوس به ندرت در بازار ایران یافت می شوند؛ چون هم گران قیمت بوده و هم ایران بازار هدف این مودم ها نیست و در رقابت با برندهای معروفی که مودم سیم کارتی می زنند و بازار ایران را تسخیر کردند؛ کم فروش اند.

حالا، امروز به طور اتفاقی فهمیدم که مودم سیم کارت بسیار خوب و رده بالای ایسوس 4G-AX56 وارد بازار ایران شده و به فروش می رسد. 4G-AX56 آخرین مودم سیم کارتی است که ایسوس داده و تقریبا از همه استانداردها و فناوری های به روز جهان در مودم های سیم کارتی و 4G LTE پشتیبانی می نماید.

تصور کنید شما یک مودم رده بالا از ایسوس دارید؛ با همه امکانات و قابلیت هایی که در مودم های معروف و خفن ایسوس سراغ داریم ولی این مودم سیم کارتی است نه ADSL یا VDSL. خوب این شادی و شعف ندارد و بد جوری ته دلتان را خالی نمی نماید که بخریدش و امتحان کنید؟

بیشتر بخوانید:

ابتدا، قیمت مودم ایسوس 4G-AX56 را در بازار ایران بگویم تا اگر صرفا براساس بودجه و قیمت خرید می کنید؛ از خواندن ادامه این مطلب منصرف شوید. فعلا این مودم را در به قیمت 7 میلیون و 600 هزار تومان پیدا کردم. نمی دانم فروشنده های دیگری هم در بازار هست یا خیر ولی جست وجوهایم نتیجه نداده است و فعلا فقط فروشگاه پرومیکس این مودم بسیار خوب را در ایران عرضه می نماید.

خوب، حالا که قیمت این مودم را دانستیم و به نظرم چندان بالا هم نیست؛ برویم سراغ آنالیز و نگاه از نزدیک:

طراحی و ظاهر مودم ایسوس 4G-AX56

اگر مودم های 4G-AC68U ایسوس را دیده باشید؛ ظاهر مودم تازه 4G-AX56 تقریبا مشابه آن است ولی تفاوت هایی دارد. این مودم نیز عمودی طراحی شده و آنتن های خارجی در برج یا پنل بالایی مودم قرار دارند.

مودم را می توانید روی میز و سطح صاف به صورت عمودی قرار دهید یا اینکه به دیوار نصب کنید و در کنار پنجره بگذارید. وزن مودم 513 گرم است و تقریبا جثه بزرگی دارد تا نشان بدهد یک مودم رومیزی 4G-LTE است و اصلا مودم همراه نیست.

مانند بسیاری از مودم های رومیزی سیم کارتی جهان، شیار سیم کارت در بخش پایین و پایه مودم است؛ چراغ های LED در بخش جلویی چینش شدند و درگاه های ارتباطی و کلیدها در بخش پشتی هستند.

ایسوس بخش جلویی یا پنل رویی مودم که در دید همگان است را با چهار مثلث به طرز زیبایی جداسازی نموده است. در مثاث سمت راست می توانید لوگوی ایسوس را به رنگ طلایی مشاهده کنید.

در مثلث پایینی، چراغ های LED به رنگ سفید و قرمز دیده می شوند و مثلث بالایی کاملا طرحی پارچه مانند و خط خطی دارد. این مثلث ها دارای یک سطح نیستند و برآمدگی هایی را با چشم می بینیم که به ظاهر و شیکی مودم اضافه می نمایند.

بیشتر بخوانید:

در بخش پشتی مودم ایسوس 4G-AC68U که نمای بسیار زیبایی دارد و یک حس قدرت خاصی القا می نماید؛ از چپ به راست شاهد سوکت آداپتور برق مودم، در بالای آن کلید WPS، کلید روشن/خاموش، درگاه WAN گیگابیتی برای اتصال یک مودم ثابت و چهار درگاه شبکه اترنت LAN گیگابیتی هستیم.

در بخش بالای کلید روشن/خاموش در سمت چپ مودم، یک کلید ریست هم به شکل زیبایی تعبیه شده است. دو طرف بخش پشتی کاملا مشبک و شیارمانند است تا هوای درون جعبه مودم به خوبی تهویه گردد و بخش وسط نیز برچسب اطلاعات و مشخصات مودم را مشاهده می کنیم.

ایسوس یک پایه محکم و کاملا پایدار نیز برای این مودم در نظر گرفته است که گفتیم به راحتی روی میز کار، سطوح صاف، لبه پنجره و بخش های دیگری به صورت ایستاده قرار بگیرد و آنتن دهی بالایی داشته باشد.

همان طور که اشاره شد؛ سه آنتن خارجی این مودم سیم کارتی در رویه بالایی تعبیه شدند و قابلیت چرخش و خمیدگی 270 درجه ای دارند. شما می توانید این انتن های را در هر جهتی که مناسب تر است؛ بچرخانید و تنظیم کنید. آنتن ها نسبتا قطور و بلند هستند تا قدرت گیرندگی بالایی داشته باشند.

شیار سیم کارت در پایین مودم دارای یک درپوش بسیار حرفه ای و مهندسی است تا از ورود گرد و غبار به داخل شیار جلوگیری کند. شما باید این درپوش را با فشاری کوچک، کنار زده و بعد سیم کارت Nano SIM را وارد کنید و دوباره درپوش شیار سیم کارت را در جای خود قرار دهید.

در کل، طراحی مودم 4G-AX56 همان کیفیت و مقاومت و قدرت مودم های رده بالای ایسوس را دارد و همه بخش ها با برترین مهندسی طراحی، ساخته شده است. شما وقتی مودم را در دست می گیرید؛ متوجه این کیفیت بدنه و ساخت شده و حس خواهید کرد که مودمی حرفه ای و قوی خریداری کردید.

مشخصات مودم ایسوس 4G-AX56

مجذوب کننده ترین بخش آنالیز مودم 4G-AX56، شمخصات فنی آن است.

این مودم در رده LTE Cat 6 با سرعت 300 مگابیت برای دانلود و 50 مگابیت برای آپلود است. خوب، تا اینجا یعنی شما روی اینترنت موبایل می توانید سرعت خوبی بگیرید و حتی تجمیع فرکانس داشته باشید.

چه باندهایی روی FDD یا TDD پشتیبانی می نماید؟ به گفته صفحه رسمی سایت ایسوس، باندهای زیر را در مودم 4G-AX56 خواهیم داشت:

4G FDD-LTE: 1 /3 /5 /7 /8 /20 /28

4G TDD-LTE: 38 /40 /41

3G UMTS: 1 /3 /5 /8

خبر خوب اینکه باندهای FDD در ایران را پشتیبانی می نماید و برای اتصال به اینترنت 4G در ایران هیچ گونه مسئله ای نخواهید داشت.

خبر بد اینکه خبری از روی این مودم نیست و مانند سایر مودم های سیم کارتی ایسوس از باند 43 یا فرکانس 3500 مگاهرتز پشتیبانی نمی نماید.

وای فای مودم سیم کارتی 4G-AX56 از دو مشخصات فنی بالا مجذوب کننده تر است؛ چون شما وای فای 6 دارید. این مودم از رده AX1800 است که محبوب ترین رده مودم ها و روترهای وای فای 6 برای کاربران خانگی محسوب می گردد.

شما روی این مودم دو کانال رادیویی وای فای دارید. کانال رادیویی 2.4 گیگاهرتز با سرعت 574 مگابیت و کانال رادیویی 5 گیگاهرتز با سرعت 1201 مگابیت که به گفته ایسوس تقریبا دو برابر سرعت روی مودم مشابه با وای فای 5 است.

بعلاوه، در وای فای این مودم از فناوری های و و Multiple SSID پشتیبانی می گردد. از آنتن های خارجی باید اشاره کنیم که 2 آنتن برای LTE و یک آنتن برای وای فای و احتمالا باند 5 گیگاهرتز است و باند 2.4 گیگاهرتز آنتن داخلی دارد.

در بحث WAN از قابلیت های Dual WAN و Port forwarding پشتیبانی می نماید و دارای قابلیت های DMZ و DDNS و NAT Passthrough است.

بیشتر بخوانید:

ایسوس به پردازنده این مودم اشاره ای ننموده است ولی می گوید 512 مگابایت رم و 256 مگابایت حافظه فلش دارد اما سایت snbforums نوشته است که یک پردازنده دو هسته ای با سرعت 2 گیگاهرتز دارد و در وای فای از MIMO 2×2 پشتیبانی می نماید در حالی که مدل 4G-AC86U دارای MIMo 4×4 است. با این تفاسیر باید یک چیپ ست SoC رده پایین از شرکت کوالکام یا مدیاتک روی مودم 4G-AX56 نشسته باشد.

بخواهم مشخصات فنی مودم 4G-AX56 را جمع بندی کنم؛ شما هر چیزی که از یک مودم سیم کارتی رومیزی رده بالا سراغ دارید را در آن پیدا می کنید. شاید فقط عدم پشتیبانی از باندهای TD-LTE توی ذوق شما بزند که کلا ایسوس روی هیچ مودم سیم کارتی خود از این باندها پشتیبانی نمی نماید.

دو نکته منفی دیگر درباره این مودم از نظر فنی، عدم پشتیبانی از فناوری مش وای فای AiMesh و Adaptive QoS است.

پنل کاربری و امکانات نرم افزاری

مودم 4G-AX56 را می توانید به طور سنتی به وسیله پنل کاربری تحت وب تنظیم و مدیریت کنید یا اینکه نرم افزار موبایل Router را دانلود و روی گوشی موبایل اندرویدی یا iOS خود نصب و بهره ببرید.

ظاهر و رابط کاربری پنل مدیریت تحت وب مودم مشابه با سایر مودم های ایسوس است و تغییر خیلی مهمی ندارد. باز هم در این پنل می توانید به ابزار امنیتی AiProtection (نسخه پایه) دسترسی داشته باشید؛ شبکه میهمان تعریف کنید؛ ابزار کنترل والدین را فعال و تنظیم کنید یا سراغ انواع فایروال ها و تنظیمات مسدودسازی و بلوکه کردن آدرس ها و URL بروید.

یک سری تنظیمات QoS پایه و سنتی دارد ولی چیزی نیست که انتظار شما را برآورده کند و مثلا در روترهای گیمینگ ایسوس شاهد هستیم.

به سادگی می توانید قابلیت Dual WAN را روی این مودم فعال و تنظیم و مدیریت کنید. به طور دستی آدرس IP بدهید و IGMP snooping و DHCP Server داشته باشید. تا 24 آدرس IP دستی روی این مودم قابل تنظیم است.

در بخش VPN که احتمالا کنجکاوی بسیاری از شما را برانگیزد؛ کلاینت پروتکل های وی پی ان L2TP و OVPN و PPTP را دارید و برای سرور وی پی ان هم از پروتکل های OVPN و PPTP پشتیبانی می نماید تا بتوان گفت مودم 4G-AX56 ایسوس یک است و قابلیت های ست کردن و نصب وی پی ان را دارد؛ مزیتی که خرید این مودم را کاملا توجیه می نماید.

حرف آخر و ارزش خرید مودم ایسوس 4G-AX56

همه چیز به احتیاج و نگاه و سطح انتظار شما بستگی دارد. گاهی اوقات یک مودم رومیزی خوب و رده بالا با وای فای قوی و به روز می خواهید و گاهی اوقات یک مودم با صدها آپشن باز تا هر ساعت بتوانید آن را دستکاری نموده و باند رادیویی تغییر دهید؛ تجمیع فرکانس کنید و دکل قفل کنید و …

مودم سیم کارتی ایسوس 4G-AX56 برای کاربران دسته اول است و قابلیت های مودم های رده بالای هواوی را ندارد. بیشتر باید این مودم را به شرکت هایی که احتیاج به اینترنت موبایل دارند یا کاربران خانگی که اینترنت موبایل قوی برای چند دستگاه می خواهند؛ پیشنهاد بدهیم.

همین طور، عاشقان برند ایسوس و مودم های ثابت DSL این شرکت، می توانند خریدار مودم 4G-AX56 باشند.

از نظر قیمت، من رای به ارزش خرید داشتن می دهم. وقتی یک مودم همراه ساده 4.5G در بازار که تازه لاک شده یک اپراتور موبایل است؛ قیمت هایی 6 الی 7 میلیون تومان دارد؛ خرید یک مودم رومیزی 4.5G قدرتمند با به روزترین وای فای و پنل کاربری و قابلیت نصب VPN و ده ها تنظیم و امکانات دیگر و بدون اینکه احتیاجی به خرید و نصب آنتن LTE داشته باشید؛ ارزش خرید ندارد؟

البته، ما از نزدیک هنوز این مودم را ندیدیم و تست نکردیم تا بگوییم در مقایسه با مودم های رومیزی 4.5G دیگر بازار مانند مودم هواوی B612 یا هواوی B622 و ایرانسل TF-i60 G1 چه وضعیتی دارد. امیدواریم که شرکت ها همکاری نمایند و یک نمونه از این مودم را به ما برای تست و آنالیز اختصاصی بدهند.

مزایا:

1- طراحی بسیار خوب و با کیفیت و جنس بدنه محکم

2- وای فای 6 با سرعت 1.8 گیگابیت

3- پشتیبانی از VPN کلاینت و سرور

4- گیرندگی آنتن خوب با دو آنتن خارجی LTE

5- پنل کاربری و امکانات نرم افزاری نسبتا کامل

معایب:

1- عدم پشتیبانی از AiMesh

2- عدم Adaptive QoS

3- پردازنده نه چندان قوی

4- نداشتن تنظیمات دستی انتخاب فرکانس رادیویی

اگر برای خرید مودم، اینترنت و تجهیزات شبکه سوال داشتید یا احتیاج به هدایت و یاری دارید؛ پیچ اینستاگرام شبکه چی به آی دی shabakehchi.press@ را فالو و در دایرکت پرسش خود را مطرح کنید تا جواب دهیم.منبع: شبکه چی

به "آنالیز مودم سیم کارتی ایسوس 4G، AX56: بد جوری دلبری می نماید این 4.5G و وای فای 6" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز مودم سیم کارتی ایسوس 4G، AX56: بد جوری دلبری می نماید این 4.5G و وای فای 6"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید