5 نکته مهم و کاربردی برای پخت آش جو جا افتاده

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، آش جو یکی از آش های خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار محبوب است و هواداران زیادی دارد. در این مطلب به ارائه نکات مهم پخت این آش خوشمزه پرداخته ایم.

5 نکته مهم و کاربردی برای پخت آش جو جا افتاده

وبلاگ دانلود شریف | آش جو یکی از محبوب ترین آش های ایرانی است. این آش جزء غذا های سنتی محسوب می گردد که می توان آن را هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا سرو کرد.

به گزارش وبلاگ دانلود شریف ، آش جو از آن دست غذا هایی است که در جمع های محبت آمیز و خانوادگی تهیه می گردد. این آش در سراسر کشور روش های پخت متفاوتی دارد. مواد تشکیل دهنده آن شامل جو، حبوبات، سبزی و کشک است. آش جو را می توان با گوشت یا بدون گوشت طبخ کرد که در این بخش طرز تهیه آش جو بدون گوشت را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با طرز تهیه آش جو خوشمزه و جا افتاده و نکات مهم تهیه آن آشنا شوید.

مواد اولیه لازم برای تهیه آش جو

جو: 1 پیمانه

لوبیا چیتی: 1 پیمانه

برنج: 2/1 پیمانه

نخود: 2/1 پیمانه

سبزی آش پاک ننموده: 500 گرم

کشک: 2 پیمانه

پیاز بزرگ: 3 عدد

سیر: 8 حبه

نعناع خشک: 2 قاشق غذاخوری

نمک: 1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری

زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری

روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه آش جو

مرحله اول: برنج و جو را داخل قابلمه بریزید. قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و در آن را نیم باز بگذارید تا موقعی که جو و برنج بپزد. سپس نخود و لوبیایی را که از قبل پخته اید، به آن اضافه کنید. اجازه بدهید تا دوباره جوش بیاید. وقتی آش جوشید، سبزی را هم به آن اضافه کنید.

مرحله دوم: پیاز داغ را آماده کنید؛ سپس برای آماده کردن نعناع داغ 4 قاشق غذاخوری روغن مایع داخل تابه بریزید. روغن که گرم شد، نعناع را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. مدام هم بزنید تا نسوزد. برای آماده کردن سیرداغ نیز سیر ها را رنده ریز کنید. بعد داخل روغنی که از قبل روی حرارت ملایم گرم نموده اید، بریزید. به گونه ای که سیر ها در روغن شناور باشند. بعد از سرخ شدن داخل صافی بریزید تا روغن اضافه آن گرفته گردد و بعد روی سینی پهن کنید.

مرحله سوم: سیر داغ، نیمی از پیاز داغ و نیمی از نعناع داغ را داخل ماهی تابه بریزید. 1 قاشق غذاخوری زردچوبه را با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع و فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. مدام هم بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته گردد. بعد این مواد را به آش در حال جوش اضافه کنید. نیم ساعت بعد کشک را هم اضافه کنید. بعد از اینکه کشک را اضافه کردید، باید حدود 1 ساعت دیگر روی حرارت ملایم بماند و ریزجوش بزند. فقط هراز گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. در سرانجام نمک آش را بچشید. اگر احتیاج بود، دوباره نمک اضافه کنید. وقتی آش را در ظرف سرو کشیدید، روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک تزئین کنید.

5 نکته مهم برای پخت آش جو جا افتاده

1- نخود و لوبیا را از 24 ساعت قبل با آب سرد بشویید و اجازه دهید خیس بخورد در این فاصله چند بار آب آن را عوض کنید جو و برنج را هم از 1 ساعت قبل با هم خیس کنید. نخود و لوبیا را با هم بپزید جو و برنج را هم با هم بپزید.

2- پیاز داغ تاثیر زیادی در عطر و طعم آش دارد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. دوباره که این فرآیند را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ کردید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که حالت خمیری پیدا نمایند.

3- سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به مقدار مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد می¬نمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشت خرد گردد.

4- برای خوشمزه شدن آش جو بهتر است از کشک های محلی و ترش بهره ببرید؛ زیرا نسبت به کشک پاستوریزه طعم بهتری به آش می دهند. در صورت تمایل می توانید از ترکیب ماست زده شده و کشک بهره ببرید. از آن جایی که کشک سنگین و نفاخ است، اگر از این ترکیب بهره ببرید، بهتر است. (ماست را زودتر از یخچال خارج کنید تا با محیط هم دما گردد. اگر ماست سرد باشد، آش بریده بریده می گردد)

5- قابلمه ای که می خواهید آش را در آن درست کنید، باید کمی بزرگ تر از حجم مواد اولیه باشد؛ زیرا جو جا باز می نماید و اگر قابلمه کوچک باشد، آش حالت شفته و سفت پیدا می نماید.

منبع: فرادید

به "5 نکته مهم و کاربردی برای پخت آش جو جا افتاده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "5 نکته مهم و کاربردی برای پخت آش جو جا افتاده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید