در قرنطینه خانگی باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، این روزها کرونا میلیون ها نفر در سراسر دنیا را به قرنطینه اجباری یا اختیاری برده است. مهم نیست در چه کشور و شهری زندگی می کنید؛ چون احتمالا دیر یا زود باید تن به یک قرنطینه خانگی بدهید.

در قرنطینه خانگی باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

ماندن در خانه ابتدا ساده و راحت به نظر می رسد ولی پس از چند روز می فهمید سخت تر از آن چیزی است که تصور می شد. تمام دنیا شما به چند ده متر خلاصه می گردد و احتمالا حریم خصوصی خود را کاملا از دست رفته می بینید.

دیدن دوستان و خانواده غیرممکن است و روال عادی زندگی کاملا مختل شده به نظر می رسد. شایعات و استرس های اطرافیان و فضای مجازی هم به این شرایط دامن زده و بیشتر در انزوا فرو می روید.

باید در خانه بمانید و بیرون نروید. کار تعطیل، مدرسه و دانشگاه تعطیل، سرگرمی ها و تفریح ها تعطیل، ورزش و فعالیت های بدنی تعطیل و دیگر نمی توانید برای خرید بیرون بروید. جز در موارد بسیار ضروری نباید از خانه به بیرون قدم بگذارید؛ آن هم با دستکش و ماسک و رعایت ده ها نکته بهداشتی و سلامتی که باعث افزایش استرس شما می شوند.

اگر در خانه یک کودک خردسال یا پیرمرد و پیرزن داشته باشید؛ شرایط دو چندان سخت تر و پیچیده تر می گردد و رسما وارد یک چالش عظیم شده اید. محیط خانه کوچک تر و تنگ تر می گردد و باید با چندین نفر دیگر مشترکی زندگی کنید.

کسی نمی داند چقدر باید در قرنطینه خوداختیاری بمانید. یک ماه و شاید بیشتر باید محیط خانه و در کنار خانواده زندگی عادی را دنبال و نکات بهداشتی و توصیه های گفته شده را در بالاترین سطح خود رعایت کنید.

رویکرد افراد پیرامون قرنطینه متفاوت است. بعضی قرنطینه را یک فرصت عالی برای خوابیدن و تماشای تلویزیون می بینند و اصولا خودشان پیش دستی نموده و برای فرار از ویروس کرونا و آلوده نشدن ماندن در خانه را انتخاب کردند ولی بعضی افراد قرنطینه را یک زندان تلقی می نمایند و عصبانی هستند.

اما در قرنطینه باید چه نکاتی بهداشتی و سلامتی را رعایت کنیم؟

اصول اولیه

اگر مریض، سرماخورده و دارای بیماری های تنفسی و عفونی هستید؛ داستان قرنطینه شما با افراد سالم متفاوت خواهد بود. باید خودتان را از دیگران جدا کنید و در صورت امکان به تنهایی زندگی کنید تا هم امنیت سلامت شما تامین گردد و هم سلامت دیگران به خطر نیفتد.

به توصیه سازمان بهداشت دنیای نباید به حیوانات خانگی از جمله سگ و گربه دست بزنید و ارتباطات خود را با آن ها قطع و به کمترین حد ممکن برسانید. البته، هنوز تعیین نیست ویروس کرونا از انسان به حیوان یا برعکس قابل انتقال است یا خیر!

بهتر است هر شخص برای خودش یک اتاق یا محدوده اختصاصی داشته باشد و همه افراد خانواده در همه اتاق ها و مکان ها رفت وآمد نداشته باشند. موسسه C.D.C امریکا حتی توصیه می نماید از دستشویی و حمام اختصاصی استفاده گردد.

در گام بعدی، بهتر است دور از همدیگر نشسته و فاصله مطمئن را رعایت کنید. مثلا، وقتی در حال تماشای تلویزیون یا خوردن نهار و شام هستید؛ بهتر است با فاصله نشسته باشید.

آیا در خانه هم باید ماسک و دستکش بزنید؟ اگر فرد مریض و مشکوک به کرونا دارید؛ حتما استفاده از ماسک و دستکش در خانه لازم است. حتی باید از تماس با سطوح و وسایلی که مشترک استفاده می گردد نیز خودداری کنید.

برای عطسه و سرفه حتما از دستمال کاغذی بهره ببرید و پس از مصرف آن ها را در یک سطل آشغال دارای درب بریزید و بعد دستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشورید. شستن دستان حتی اگر بیمار نیستید و عطسه یا سرفه نکردید نیز بارها در طی روز توصیه می گردد.

لمس نکردن دهان، چشم، گوش و بینی هم از دیگر توصیه هایی است که برای پیشگیری با کرونا گفته شده است.

ظرف ها، لیوان ها، قاشق و چنگال، حوله و ملافه خود را از دیگر اعضای خانواده جدا کنید. یعنی باید هر فردی وسایل شخصی خود را داشته و از وسایل دیگران استفاده نکند. تا حد امکان وسایل اشتراکی را نیز مجزا کنید. ابدا وسایل خود را با حیوانات استفاده نکنید و بعد از هر استفاده حتما با آب و صابون بشویید.

رومیزی ها، میزهای نهارخوری و کامپیوتر و تلفن، وسایل دستشویی و حمام، تلفن ها، صفحه کلید، تبلت، اوپن آشپزخانه و هر سطحی که مرتبا در خانه با آن در تماس هستید را باید ضدعفونی نموده و با مواد شوینده خانگی تمیز کنید.

مرتبا سطوحی که امکان آلودگی آن ها بالا است را ضدعفونی کنید. مثلا شیرهای سرویس های بهداشتی، درها و دستگیرها، سطح جاکفشی، کلیدها و سوییچ ها و هر شی دیگری که روزانه استفاده می کنید و مخصوصا در بیرون رفتن از خانه همراه دارید را باید ضدعفونی کنید. گوشی موبایل خود را فراموش ننموده و حتما روزانه براساس دستورات گفته شده پاک کنید.

بیشتر از گذشته مواظب سلامتی خود باشید و در صورت بروژ علایمی که در ارتباط با کرونا گفته شده است؛ حتما به پزشک مراجعه کنید. تمام اعضای خانواده باید سلامتی خود و دیگران را رصد و مراقبت نمایند.

برای خریدهای ضروری فقط از خانه خارج شوید و آن هم نه گروهی و تمام اعضای خانواده. بهتر است خریدهای شما کاملا برنامه ریزی شده و با کمترین مراجعه ها صورت گیرد. سعی کنید خریدهای خود را از فروشگاه های عظیم و یک جا انجام دهید.

از بردن افراد سالمند و مریض به بیرون از خانه خودداری کنید و بیشتر از گذشته مراقب آن ها باشید. زنان باردار هم باید اصول بهداشتی را بیشتر از افراد عادی رعایت نموده و اگرچه هنوز هیچ گزارشی در ارتباط با خطرات کرونا برای آن ها منتشر نشده است ولی به طور طبیعی در معرض خطر هستند.

طبق گزارش سازمان بهداشت دنیای، 70 الی 80 درصد انتقال ویروس کرونا در چین درون خانه ها رخ داده است. چین به ناچار هزاران بخش ایزوله و تخت های خواب برای افراد تنها در سالن های ورزشی، استادیوم ها و محیط های عظیم تدارک دیده است تا در معرض آلوده شدن توسط خانواده نباشند.

پرسش های بدون پاسخ

باز هم فارغ از اینکه در چه نقطه ای از این دنیا زندگی می کنید؛ در قرنطینه خانگی با دردسرها و مسائل یا پرسش هایی بدون پاسخ روبرو هستید.

مثلا، تعیین نیست این خود قرنطینه ای چند روز یا چند هفته طول می کشد. برای چه مدت احتیاج به مواد غذایی داریم و در هر خرید باید چند روز قرنطینه را در نظر بگیریم؟ به چه مواد یا وسایل دیگر برای قرنطینه احتیاج داریم؟

سرنوشت مدارس و دانشگاه ها چه می گردد و کارمندان چند روز باید دورکاری نمایند؟ آیا دولت ها حقوق و مزایایی برای کسب وکارهای زیان دیده از این شرایط در نظر گرفتند؟

در ایران شاهد بعضی فعالیت ها و اقدامات در این زمینه بودیم. مثلا تاریخ دفترچه بیمه تامین اجتماعی به طور اتوماتیک تا خاتمه فروردین 99 تمدید شد یا 100 گیگابایت اینترنت رایگان به کاربران ثابت هدیه داده شد تا سرگرمی های آنلاین بیشتری در خانه ها داشته باشند.

همین طور، گفته شده است بعضی عوارض و مالیات ها گرفته نمی گردد یا سررسید آن ها به تعویق خواهد افتاد.

اگر شما در این خود قرنطینه ای سردرگم و با سوالات مبهم زیادی روبرو هستید؛ این شرایط برای دیگران هم هست و نه تنها در ایران، بلکه مردم سراسر کشورها چنین شرایطی دارند و هیچ بدبختی یا شوربختی دامن شما را نگرفته است.

پیشنهاد می کنیم با نوآوری، خلاقیت و همکاری این دوره خودقرنطینه ای را به فرصتی تکرارنشدنی تبدیل کنید؛ به ویژه اینکه داریم به روزهای تعطیلی عید نوروز و بهار نیز نزدیک می شویم و احتمالا یک قرنطینه طولانی مدت را در پیش داریم.

منبع

منبع: یک پزشک

به "در قرنطینه خانگی باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در قرنطینه خانگی باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید