قیمه کورگ (خورش قیمه تره) ، قیمه سنندجی نیم ساعته حاضره!

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، قیمه کورگ از انواع خورشت محلی و سنتی کردی است که رسپی آن اصالتا به شهر سنندج تعلق دارد. خوب است بدانید، کورگ در زبان کوردی به معنای سبزی تره است. این خورشت قیمه سنندجی با استفاده از مواد ساده ای طبخ شده و به دلخواه همراه با برنج کته یا چلو، انواع نان یا حتی با ته چین سرو می گردد. اگر شما هم به علاقه دارید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه قیمه کورگ سنندج را به شما آموزش دهیم.

قیمه کورگ (خورش قیمه تره) ، قیمه سنندجی نیم ساعته حاضره!

مواد لازم برای تهیه قیمه کورگ کردی (برای 2 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده250 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیب زمینی2 عدد میانه
تره7 دسته کوچک
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان لازم
برنجبرای سرو قیمه کورگ

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه و پخت قیمه کورگ: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه قیمه کورگ سنندج

طرز تهیه قیمه کورگ به عنوان یک خورشت محلی فوری و غذای سنتی کردی (کوردی) با گوشت چرخ نموده، سویا یا گوشت تکه ای ریز در ترکیب با سبزی تره قابل انجام است.

مرحله اول: مواد اولیه خورش قیمه تره را آماده کنید

پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه قیمه کورگ باید پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، تره ها را پاک کنید و به خوبی بشویید. در ادامه، تره شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج گردد. پس از آن، تره ها را به صورت ریز ساطوری کنید. سیب زمینی های شسته شده را هم پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک برش بزنید.

سیب زمینی خلالی منجمد را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

پس از آماده سازی مواد اولیه، در این مرحله از درست کردن خورش قیمه کورگ سنندج، میزانی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازهایی که قبلا نگینی کردید را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

در ادامه، میزانی زردچوبه را نیز به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا زردچوبه نیز برای یک دقیقه همراه با پیاز تفت ببیند و رنگ و عطر خودش را آزاد کند.

در صورت تمایل، برای خرید روغن سرخ کردنی، پیاز داغ آماده و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: گوشت چرخ نموده را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه و تره، گوشت چرخ نموده را هم به تابه حاوی پیاز و زردچوبه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. گوشت چرخ نموده را حسابی تفت بدهید تا رنگ گوشت عوض شده و بوی خامی آن رفع گردد.

سپس، میزانی نمک و فلفل سیاه نیز به این ترکیب اضافه کنید تا گوشت چرخ نموده در حال سرخ شدن کاملا مزه دار گردد.

برای خرید نمک، فلفل سیاه و انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: تره را اضافه کنید

پس از تفت دادن گوشت چرخ نموده، در این مرحله از تهیه خورشت قیمه و کورگ، وقت آن است که سبزی تره را که قبلا شسته و ساطوری کردید به محتویات تابه اضافه کنید. ترکیب سبزی تره با باقی مواد را حسابی هم بزنید و چند دقیقه صبر کنید تا تره ساطوری شده نیز کاملا تفت ببیند و آب بیندازد.

مرحله پنجم: خورش قیمه تره را بپزید

پس از آن که تره کمی تفت دید و آب انداخت، درب تابه را ببندید و حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا همه مواد در کنار یکدیگر بپزند و آب تره کشیده گردد. در صورت لزوم، در این مرحله می توانید به مقدار نصف لیوان آب جوش به خورش قیمه تره اضافه نموده و پس از بستن درب تابه، منتظر بمانید تا کاملا غلیظ و جا افتاده گردد.

مرحله ششم: سیب زمینی ها را سرخ کنید

در فاصله پخته شدن خورشت قیمه سنندجی، وقت آن است که میزانی روغن را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید تا داغ گردد. سپس، سیب زمینی ها را که قبلا خلالی کردید در تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.

سپس، سیب زمینی های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی خودشان را از دست بدهند. حالا می توانید میزانی نمک نیز روی سیب زمینی سرخ شده بپاشید تا طعم دار گردد.

مرحله آخر: خورشت قیمه کورگ را سرو کنید

پس از گذشت حدود 30 دقیقه، مطمئنا خورش قیمه کورگ شما کاملا پخته و جا افتاده شده است. سیب زمینی ها را هم که سرخ کردید. بنابراین، حالا دیگر می توانید حرارت را خاموش کنید و خورش قیمه و کورگ را در ظرف سرو بریزید.

روی این خورشت سنندجی را با سیب زمینی سرخ نموده، برگ ریحان و قطعات لیموترش تزیین کنید. شما می توانید خورش قیمه کورگ را با یا ، ته چین ساده یا به صورت یک غذای نونی با انواع نان سرو کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع نان و برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه قیمه کورگ سنندج

  • در صورت تمایل، می توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و میزانی زعفران دم نموده غلیظ را هم به ترکیب گوشت چرخ نموده و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در این صورت، خورش قیمه و کورگ شما رنگ و لعاب بهتری خواهد داشت.
  • بسته به ذائقه، می توانید ادویه هایی مانند پودر زنجبیل، آویشن، پودر سیر و تخم گشنیز آسیاب شده را نیز به خورش قیمه و تره اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، در مرحله نهایی پخت خورشت قیمه کورگ می توانید میزانی آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش تره کردستان (قورمه سبزی کردی)

فوت و فن های خوشمزه شدن قیمه کورگ

آیا می توانیم خورش قیمه کورگ را با سویا درست کنیم؟

بله. در صورت تمایل می توانید خورش قیمه و تره را به جای گوشت چرخ نموده با سویا درست کنید. برای این منظور، ابتدا باید سویا را به خوبی بشویید و آبکشی کنید. سپس، سویا را همراه با کمی نمک برای 20 الی 30 دقیقه در میزانی آب گرم بخیسانید تا کاملا نرم و قابل استفاده گردد. پس از آن، سویای خیس خورده را در صافی بریزید و به تابه حاوی پیاز اضافه کنید تا تفت ببیند. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

آیا می توانیم خورشت قیمه و تره را با گوشت تکه ای هم درست کنیم؟

بله. در صورت تمایل، می توانید گوشت گوسفندی یا گوساله را در ابعاد ریز (قیمه) برش بزنید و همراه با پیاز و ادویه ها تفت دهید تا مزه دار گردد. باقی مراحل را مطابق آن چه در دستور بالا گفتیم، دنبال کنید.

منبع: افق کوروش

به "قیمه کورگ (خورش قیمه تره) ، قیمه سنندجی نیم ساعته حاضره!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قیمه کورگ (خورش قیمه تره) ، قیمه سنندجی نیم ساعته حاضره!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید