معرفی انواع پاستا

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، پاستا به دلیل ماهیت کربوهیدراتی که داراست یک ماده غذایی باارزش است، همچنین به دلیل برخورداری از کربوهیدارت های پیچیده نسبت به بسیاری از محصولات دیگر غلات مانند نان و برنج فزونی دارد و با دارا بودن اندیس گلاسیمی پایین تر نسبت به این مواد با تاثیر تدریجی بر افزایش قند خون موجب بالارفتن ناگهانی آن نمی گردد و علاوه بر تاخیر احساس گرسنگی، سوخت عضله ها را برای مدت طولانی تر تامین می نماید. پاستا دارای انواع بسیار گوناگون و متنوع است که به حدود 350 نوع می رسد. ما در اینجا به معرفی انواع پاستا (تعدادی از مشهورترین آن ها) می پردازیم.

معرفی انواع پاستا

در این مطلب می خوانید:

نام انواع پاستا

چگونه انواع پاستا را درست کنیم؟

طرز تهیه 4 مدل معروف از انواع پاستا

نام انواع پاستا

  • ماکارونی (Macaroni) - لوله های ماکارونی زانو مانند
  • اسپاگتّی (Spaghetti) - رشته های معمولی
  • فوزیلی (Fusilli) - فنری ها
  • راویولی (Ravioli) - مربعی شکل که داخل آن مواد گوشتی یا سبزیجات دارد
  • کانّه لاونی (Cannelloni) - لوله های تو خالی ساده
  • ریگوتونی (Rigatoni) - لوله های توخالی که روی آن خط یا شیارهایی وجود دارد
  • فارفالّه (Farfalle) - پروانه ای
  • پاپّاردلّه (Pappardelle) - نوارهای پهن و بلند (شبیه به فتوچینی ولی پهن تر)
  • کامپانلّه (Campanelle) - به گل استکانی معروف است
  • آرِتزو (Orzo) - برنجی شکل
  • پنه (Penne) - لوله ای خط دار که اریب بریده شده است!
  • گوش ماهی یا صدفی (shell)

چگونه انواع پاستا را درست کنیم؟

1. انتخاب کنید که کدام یک از انواع پاستا را می خواهید بپزید. سعی کنید گزینه ای را انتخاب کنید که با سس ماکارونی شما سازگار باشد. حتما پاستایی را انتخاب کنید که از آرد سمولینا تهیه شده باشد.

2. حال دوسوم قابلمه ای را که انتخاب نموده اید از آب پر کنید. مراقب باشید آب هنگام جوش آمدن سر نرود. اگر آب جوش نباشد و تمام ماکارونی ها در آب غوطه ور نباشند، به هم می چسبند و به اصطلاح شفته می گردد. برای صرفه جویی از وقت خود می توانید آب داغ را بجوشانید.

3. قابلمه را روی اجاق گاز قرار داده و زیر آن را زیاد کنید.

4. نمک به آن اضافه کنید. برای ظرف های عظیم یک تا 2 قاشق غذاخوری نمک مناسب است.

5. صبر کنید تا آب جوش بیاید.

6. پاستا را به آب جوش اضافه کنید. بعد از ریختن پاستان آن را با یک قاشق عظیم هم بزنید. مراقبت باشید که پاستاها به کف ظرف نچسبند. مخصوصا زمانی که آنها را در آّب جوش می ریزید. اگر شما در تخمین اندازه ای که مورد مصرف شماست مشکل دارید، می توانید از پیشنهاد موجود روی بسته پاستا بهره ببرید.

7. شعله اجاق گاز را کم کنید تا وقتی که پاستا به اندازه کافی پخته گردد باید روی اجاق گاز باشد و هر چند لحظه یک بار آن را هم بزنید. این کار مانع چسبندگی پاستاها به هم خواهدشد.

8. وقتی پاستا به مدت 8.10 دقیقه در آب جوشید (به پیشنهاد چاپ شده در پشت بسته پاستا دقت کنید) یک عدد پاستا را از آب بیرون آورید و صبر کنید سرد گردد.

9. پاستا را تست کنید. پاستایی را که در مرحله 8 بیرون آوردید با دندان تست کنید، اگر نرم بود، پاستای شما آماده است.

10. پاستا را در آبکش بریزید و روی آن آب بریزید. هنگام انجام این مرحله مراقب صورت خود باشید، زیرا ممکن است بخار آب صورت شما را بسوزاند.

11. پس از آبکشی کردن پاستا، آن را کاملا تکان دهید تا آب اضافی آن جدا گردد.

12. برای اینکه چسبندگی پاستا از بین برود چند قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع به آن اضافه کنید. (البته این کار اختیاری است.)

13. سس مورد نظر خود را به آن اضافه کنید. (یا همینگونه سرو کنید یا با سس آن را دم کنید.)

طرز تهیه 4 مدل معروف از انواع پاستا

1. مواد لازم برای پاستا با سس پستو، یکی از انواع پاستا گیاهی

  • پاستا: 1 پیمانه
  • آب: 4 پیمانه
  • نمک: 1/3 قاشق چایخوری
  • برگ ریحان تازه: 1 پیمانه
  • بادام یا گردو: 1/8 پیمانه
  • روغن زیتون فوق بکر: 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 1 حبه
  • فلفل سیاه: 1/2 قاشق چایخوری
  • نمک: به مقدار لازم

روش تهیه:

تابه ای را روی شعله قرار دهید تا داغ گردد. بادام خام را داخل تابه بریزید. شعله را کم کنید و 2-3 دقیقه تفت بدهید تا کمی بوداده شوند. در این مدت مرتب هم بزنید تا نسوزند. سپس آنها را کنار بگذارید تا خنک شوند.

بعد از این که بادام ها خنک شدند آنها را در غذاساز بریزید و میکس کنید تا خرد شوند.

یک پیمانه برگ ریحان که به خوبی شسته و خشک شده اند را اضافه کنید. 1 حبه سیر کوچک و مقداری فلفل و نمک هم اضافه کنید.

آغاز به میکس کردن کنید و به تدریج روغن زیتون را نیز اضافه کنید. بعد از این که سس آماده شد آن را بچشید و نمک و فلفل را به ذائقه خود تنظیم کنید. 5-6 قاشق از سس برای پاستای هر نفر کافی است. میتوانید سس اضافی را در یخچال نگه دارید.

حال 4 پیمانه آب را داخل قابلمه ای بریزید و بگذارید جوش بیاید. وقتی جوش آمد به آن نمک بزنید. پاستای خشک را داخل آب جوش بریزید. 7-8 دقیقه صبر کنید تا پاستا پخته گردد. سپس آن را آبکش کنید.

پاستای آبکش شده را داخل ظرف سس پستو بریزید و مخلوط کنید. روی پاستا میتوانید کمی فلفل و آویشن بزنید.

در آخر مقداری پنیر پارمزان هم برای طعم بهتر روی پاستا بریزید و نوش جان کنید.

2. مواد لازم برای پنه آلفردو یکی از انواع پاستا با مرغ

  • کره: یک چهارم پیمانه
  • خامه: یک پیمانه
  • سیر: یک حبه (خرد شده)
  • پنیر پارمزان رنده شده:یک پیمانه و نیم
  • جعفری تازه : یک چهارم پیمانه (ریز شده)
  • پاستا پنه: 500 گرم
  • کره : نیم پیمانه
  • سینه مرغ(پخته و تکه تکه شده) : 300 گرم
  • جعفری : اندکی برای تزئین
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم

روش تهیه:

تابه متوسطی را روی حرارت کم قرار دهید و مقداری کره داخل آن بریزید تا ذوب گردد.

سپس خامه را به کره اضافه کنید و بگذارید تا 5 دقیقه ای بجوشد.

بعد جعفری ، سیر و پنیر را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید و بعد از کمی حرارت را خاموش کنید.

در ظرفی مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

وقتی آب به جوش آمد به آن مقداری نمک و روغن اضافه کنید . بعد پاستا را داخل آب در حال جوشیدن بریزید تا پاستاها بپزند.

در این فاصله یکی دو بار پاستا را هم بزنید.

در فاصله پختن پاستا در آب جوش ، در تابه ای دیگر ، کره بریزید تا بر اثر حرارت آب گردد. بعد مرغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.

سپس نمک ، فلفل و سس آلفردو آماده شده را به مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا مرغ ها طعم دارشوند .

پاستاهای پخته شده را آبکش کنید تا آب اضافه آن کشیده گردد.بعد از چند دقیقه داخل یک ظرفی که کمی گرم شده باشد پاستاها را بریزید و مخلوط مرغ و سس را روی آن بریزید.

3. مواد لازم برای ماکارونی با سس گوجه، از انواع پاستا با گوشت

  • ماکارونی هر مدل :1 بسته
  • گوشت چرخ نموده : نیم کیلو
  • پیاز سرخ نموده: 1 فنجان
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو : نصف استکان
  • زعفران : 1 قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل :ب ه میزان کافی
  • روغن : به میزان لازم

روش تهیه:

ابتدا تابه ای را روی حرارت ملایم قرار دهید و داخل آن کمی روغن بریزید تا داغ گردد. سپس گوشت چرخ نموده را به همراه پیاز سرخ شده داخل روغن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ گردد.

بعد رب گوجه فرنگی را به گوشت سرخ شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب رنگ بگیرد.

سپس به مخلوط گوشت ، نمک ، فلفل و آبلیمو اضافه کنید و با نصف استکان آب بگذارید تا گوشت بپزد و آب آن کاملا جذب گردد.

در این فاصله قابلمه عظیمی را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید.

بعد از به جوش آمدن آب ، 2 قاشق نمک و روغن داخل آب جوش بریزید و بعد ماکارونی را اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه که مغز ماکارونی پخت آنرا آبکش کنید و مقداری آب ولرم روی آن بریزید تا لیزی آن کاملا گرفته گردد و ماکارونی ها بهم نچسبند.

داخل قابلمه مناسبی مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را در کف قابلمه بچینید.

بعد یک ردیف از ماکارونی و یک ردیف از مایه گوشت را به ترتیب داخل قابلمه بریزید تا پر گردد.

در قابلمه را ببندید و اگر نیاز بود روی آن دم کنی بگذارید.

حرارت را کمی رو به متوسط کنید تا بخار ماکارونی بالا بیاید.

سپس حرارت را کم ،کم کنید تا به مدت 40 تا 45 دقیقه ماکارونی دم بکشد.

ماکارونی پخته شده را بدون دم کردن و مخلوط کردن با گوشت ،جداگانه هم میتوانید سرو کنید.

4. مواد لازم برای پاستا فتوچینی با سس قارچ

  • قارچ برش خورده : 700 گرم
  • شیر خشک : 2 قاشق غذاخوری
  • آرد سفید همه کاره : 3 قاشق غذاخوری
  • آب سبزیجات یا آب گوشت : 1 فنجان
  • خامه سبک : ⅓ فنجان
  • پنیر پارمزان : ½ فنجان
  • موسیر خرد شده : 1/2 فنجان
  • سیر خرد شده : 2 قاشق غذاخوری
  • نمک : 3/4 قاشق چایخوری
  • فلفل تازه : 1/2 قاشق چایخوری

روش تهیه:

این پاستا هم یکی از انواع پاستا گیاهی است که در صورت تمایل می توانید تکه ای سینه مرغ هم به آن بیافزایید؛ پاستا را مانند تمام پاستاهایی که درست می کنید برای 8 الی 10 دقیقه در آب جوش قرار دادده و سپس آبکش کنید.

در یک تابه روغن را کمی داغ نموده و سیر، آویشن، نمک، فلفل را کمی تفت دهید.

قارچ های خرد شده را اضافه نموده و آغاز به تفت دادن کنید.

این کار را برای 7 الی 10 دقیقه انجام دهید تا آب قارچ ها تبخیر گردد.

آردو شیر خشک را با هم مخلوط نموده و درون آب سبزیجات حل کنید.

این مخلوط را به مخلوط قارچ اضافه نموده و برای 1 دقیقه تفت دهید.

پنیر پارمزان را اضافه نموده و مخلوط را از روی گاز بردارید.

در این مرحله خامه را به سس قارچ اضافه نموده و خوب مخلوط کنید.

سخن آخر

پاستای لذیذ و خوشمزه از جمله خوراک هایی است که پیر و جوان نمی شناسد و اگرچه بچه ها مشتریان اصلی آن هستند؛ اما عظیمسالان هم به امتحان کردن یک بشقاب از آن پاسخ منفی نمی دهند. تقریبا می توان گفت که انواع پاستا ایتالیایی هستند و خواستگاه این غذاهای خوشمزه این کشور می باشد.

امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را برده باشید. در آخر پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با انواع پاستا، مطالب طرز تهیه پاستا با سس قارچ، طرز تهیه پاستا با سس آلفردو و طرز تهیه اسپاگتی ساده بدون گوشت را نیز از نظر بگذرانید.

منبع: مجله انگیزه

به "معرفی انواع پاستا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی انواع پاستا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید