طرز تهیه دویماج به سبک های آسان و خوشمزه

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، برخی دویماج را به عنوان یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی می دانند اما برخی آن را در قالب یک میان وعده می بینند. اصالت این غذای محبوب که هم می تواند در قالب یک نوع غذا و هم یک عصرانه سنتی ایفای نقش کند، به استان قزوین بازمی گردد و نام آن به اشکال مختلف دُیماج، دویماج، دُگماژ یا دُیمج نوشته می گردد.

طرز تهیه دویماج به سبک های آسان و خوشمزه

جالب است بدانید دویماج بیشتر در تابستان طبخ و همراه با میوه های رنگارنگ و خوشمزه تابستانی مانند هندوانه یا انگور میل می گردد. البته ناگفته نماند که به دلیل سالم و مقوی بودن دویماج، آن را به عنوان افطار در ماه رمضان نیز میل می نمایند. حال که اندکی درباره پیشینه این خوراک خوشمزه صحبت کردیم خالی از لطف نیست که با این مطلب از وبلاگ دانلود شریف همراه باشید تا با طرز تهیه دویماج آشنا شوید.

طرز تهیه دویماج ساده

اگر بخواهیم به طور کلی طرز تهیه دویماج ساده را بیان کنیم باید به ترکیب موادی چون نان، گردو، پنیر، سبزی و پیاز اشاره داشته باشیم که در کنار خانواده از خوردن آن در فصول گرم لذت خواهید بود. باید اضافه کنیم که دستور پخت دویماج مجلسی در عین ساده بودن، بسیار سریع تهیه می گردد، پس برای تهیه آن به زمان کمی نیاز دارید. در ضمنً دویماج انواع مختلفی دارد که در شهرهای مختلفی به روش مخصوص آن شهر تهیه می گردد.

مدت زمان آماده سازی: 1 ساعت

مدت زمان پخت: 20 الی 30 دقیقه

برای تعداد: 5-6 نفر

مقدار کالری: 850 الی 900 کیلو کالری

مواد اولیه

مواد لازم دویماج برای پنج الی شش نفر
سبزی خوردن ریز و ساطوری شده300 الی 500 گرم یا 2 الی 3 پیمانه
دوغ یا آب سرد1 لیوان
پنیر

(پنیر کوزه یا پنیر تبریز یا پنیر لیقوان)

8 قاشق غذاخوری یا 4 قالب قوطی کبریت
پیاز سرخ شده4 قاشق غذاخوری
نان لواش خشک و خرد شده (نان لواش قزوین)2 پیمانه
خیار سالادی خرد شده2 عدد
گردو خرد شده (زیاد خرد نکنید!)1 الی 2 پیمانه
کشمش1 پیمانه
پیازچه و تربچه خردرشدهبه مقدار لازم
پیاز خام خلالی شده2 عدد
کرهبه مقدار لازم
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم

مقدار موادی که برای تهیه دویماج در بالا به آن ها اشاره کردیم برای حدود 5 الی 6 نفر است.

طرز تهیه دویماج به سبک قزوینی و زنجانی

در ابتدا با طرز تهیه دویماج به سبک قزوینی آشنا شدید اما اگر بخواهید دویماج را به روش زنجانی یاد بگیرید، باید تنها از موادی چون پنیر، نان لواش خشک و خرد شده، سبزی خشک معطر و کمی آب بهره ببرید. البته ناگفته نماند که مراحل تهیه دویماج زنجانی شباهت بسیاری به روش درست کردن دویماج قزوینی دارد.

طرز تهیه دویماج به سبک قزوینی

مرحله اول

اولین مرحله دستور پخت دویماج مجلسی با آماده سازی نان شروع می گردد. ابتدا نان ها را درون کاسه ای بزرگ بریزید. سعی کنید لبه های ضخیم نان ها را بگیرید سپس کم کم به آن آب را بیفزایید. این کار را در حدی که نان ها خمیر شوند و داخل کاسه آب نماند، ادامه دهید. در این مرحله باید اندکی به نان ها استراحت دهید تا به خوبی خیس بخورند و نرم شوند.

مرحله دوم

در ادامه پیازها را از قبل خرد و نگینی نموده و در یک تابه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند سپس به آن ها نعناع خشک شده و زردچوبه را اضافه کنید و مجدد اندکی تفت دهید. در نهایت پیاز داغ خنک شده را به نان ها اضافه کنید.

مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه دویماج سبزی خوردن را خوب بشویید و بگذارید آب خود را از دست دهد سپس ریز و ساطوری کنید. به محض اینکه خرد کردن سبزی ها به اتمام رسید، آن را به مخلوط فوق بیفزایید.

مرحله چهارم

پیازها را بشویید و پوست کنید سپس به صورت خلالی خرد کنید. سپس پیازچه، تربچه، خیار و گردو را خرد کنید. پیاز خام خلالی شده را به همراه پیازچه، تربچه، خیار، کشمش گردو به مخلوط فوق اضافه کنید.

مرحله پنجم

در مرحله بعد پنیر (بسته بندی یا خانگی) را به مخلوط بیفزایید. اگر از پنیر قالبی استفاده می کنید، آن را با چنگال نرم و له کنید تا بافت گلوله ای ریز پیدا کند یا با رنده درشت رنده کنید. پس از آن کره را نیز آب نموده و به مواد اضافه کنید.

مرحله ششم

حال که تمام مواد را با هم مخلوط کردید، اندکی نمک به آن اضافه کنید و روی آن را با یک سینی، پارچه و یا سلفون درب ظرف را بپوشانید. حال به مدت یک ساعت در دمای محیط قرار دهید تا طعم مواد به خورد یکدیگر بروند و چسبندگی مناسب را پیدا نمایند. سپس یک قاشق غذاخوری از مواد دویماج را بر روی کف دست خود قرار دهید و آن را به صورت خمیر، فشرده و گلوله شکل کنید.

طرز تهیه دویماج به سبک زنجانی

طرز تهیه دویماج به سبک زنجانی به دو روش امکان پذیر است:

  1. در روش اول تهیه دویماج زنجانی باید مواد ذیل را آماده کنید:
  • 1 قالب 200 گرمی پنیر
  • 4 عدد نان لواش خشک و خرد شده
  • آب به مقدار لازم
  • 2 قاشق غذاخوری سبزیجات معطر

نان خشک خرد شده را با کمی آب مرطوب نموده و با مواد مذکور مخلوط کنید سپس مواد را با دست به شکل گرد یا بیضی فرم دهید.

2. حال در روش دوم تهیه دویماج زنجانی باید باید مواد ذیل را آماده کنید:

  • 4 عدد نان لواش خشک و خرد شده
  • آب به مقدار لازم
  • 3 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 الی 3 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده غلیظ
  • روغن یا روغن حیوانی به مقدار لازم

نکته مهم در این بخش این است که اگر به جای روغن معمولی از روغن حیوانی بهره ببرید، بدیهی است که بر مقدار کالری این غذا می افزایید. پس اگر فردی هستید که به مقدار کالری مواد مصرفی خود اهمیت می دهید، نباید به این نکته بی توجه باشید.

دستور تهیه دویماج به روش زنجانی
  1. نان خشک خرد شده را با کمی آب مرطوب کنید. یک تابه بردارید و روغن حیوانی را در آن بریزید.
  2. سپس آن را روی شعله میانه قرار داده و اجازه دهید گرم گردد.
  3. حال نان های خشک را در روغن حیوانی تفت دهید و شکر و زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید.
  4. در این حین باید اجازه دهید تا شکر و زعفران روی حرارت ملایم گاز به خورد نان های خشک بروند.
  5. در نهایت آن ها را به شکل گلوله ای سرو کنید.

نکات مهم در تهیه دویماج

  • نان لواش قزوینی به صورت بسته بندی در سوپرمارکت ها موجود است.
  • نان های خشک دویماج را نباید خیلی ریز خرد کنید.
  • مقدار مواد اولیه در این مطلب به صورت حدودی ذکر شده است، بنابراین بنا به تعداد نفرات و ذائقه خود می توانید این مقدار را تحت یک نسبت مناسب تغییر دهید.
  • گردو را نباید زیاد خرد کنید.
  • به زمان استراحت مواد توجه داشته باشید چراکه از متلاشی شدن آن هنگام سرو جلوگیری می نماید.
  • در صورت تمایل می توانید تخم گشنیز، زیره سبز یا سیاه به این غذا اضافه کنید.

مهم ترین خواص دویماج

دویماج غذایی خوشمزه و مقوی است. در ادامه به مهم ترین خواص آن اشاره خواهیم کرد:

  • دویماج از مواد زیر برخوردار است:
    • ویتامین آ، ب، ث، دی و کا
    • کربوهیدرات
    • سدیم
    • پتاسیم
    • پروتئین
    • کلسیم
    • آهن
    • منیزیم
    • منگنز
    • فیبر
    • اسیدفولیک
    • روی (زینک)
    • فسفر
    • فولات
    • مس
    • اسید چرب امگا 3
    • اسید آمینه تریپتوفان
    • سطح انرژی بدن را افزایش می دهد.
    • به عضلانی شدن بدن یاری می نماید.
    • استخوان ها را تقویت نموده و از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری می نماید.
    • عملکرد سیستم عصبی را بهبود بخشیده و حافظه را تقویت می نماید.
    • به دلیل مفید بودن این غذا برای افراد لاغر بسیار مناسب است.

کلام آخر

خوردن این میان وعده اصیل ایرانی با دست کاملاً طبیعی است، پس به خود سخت نگیرید و آن را در حالی که درون یک ظرف مناسب سرو قرار داده اید، از میل کردن آن در کنار خانواده لذت ببرید! برای تزئین آن نیز می توانید از خیار، گوجه فرنگی و تربچه بهره ببرید. تمام مواد دویماج را می توانید از وبلاگ دانلود شریف به صورت تازه و آنلاین تهیه کنید تا از طریق آن ها بتوانید یک دویماج خوشمزه تهیه و نوش جان کنید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه دویماج به سبک های آسان و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دویماج به سبک های آسان و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید