فوت و فن های پخت آش رشته

به گزارش وبلاگ دانلود شریف، خبرنگارانـ آش یکی از غذا های محبوب و سنتی ایرانی است. آش ها انواع متنوعی دارند که در نقاط مختلف کشور با روش های متفاوتی تهیه می شوند. آش غذایی پرطرفدار است که به خاطر داشتن مواد مغذی یک وعده غذایی کامل محسوب می گردد. آش رشته یکی از غذا های خوشمزه و سنتی ایرانی است که بسیار پرطرفدار است و تقریبا در همه نقاط ایران با روش های گوناگون تهیه می گردد. درست کردن یک آش رشته خوشمزه و جا افتاده احتیاج به رعایت نکات و فوت و فن های خاصی دارد که در ادامه این مطلب تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

فوت و فن های پخت آش رشته

مواد لازم برای 12 نفر

لوبیا: 400 گرم

نخود آشی: 300 گرم

عدس: 400 گرم

پیاز: 6 عدد

سیر: 1 بوته

رشته آش: 800 گرم

سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره): یک و نیم کیلو

روغن مایع: به میزان لازم

آب جوش: 6 لیتر

نمک، فلفل قرمز و زردچوبه: به میزان لازم

کشک: به میزان لازم

نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به سبزی آش

سبزی آش یکی از مهم ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می گیرد. هرچند بسیاری از افراد تصور می نمایند که حبوبات اصلی ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می گردد؛ بنابراین هر چه سبزی آش شما تازه تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه تر خواهد شد. سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و برگ اسفناج یا چغندر به میزان مساوی است. توجه داشته باشید که سبزی آش را نباید خیلی درشت خرد کنید. برخی ها به هوای آش سبزی ها را خیلی درشت خرد می¬نمایند که درنهایت ظاهر زیبایی ندارد. سبزی آش باید کمی درشت تر از سبزی خورشتی خرد گردد.

2 ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی گیرند.

3 ـ نکات مربوط به کشک

کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذا هایی که از کشک استفاده می کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می گردد و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است. حتماً از کشک های بسته بندی شده و پاستوریزه بهره ببرید. البته کشک های محلی بسیار خوشمزه تر هستند. اگر می خواهید از کشک محلی بهره ببرید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مسائل گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن یاری می نماید.

طرز تهیه آش رشته + نکات طلایی پخت آش

1 ـ نخود و لوبیا را به صورت جداگانه 12 ساعت قبل با آب ولرم خیس کنید تا نفخ آن گرفته گردد. عدس نیازی به خیس دادن ندارد. بعد از این مدت زمان نخود و لوبیا را هر کدام به صورت جداگانه و با آب سرد و بدون نمک بپزید تا کاملا له و پخته شوند. عدس را تا حدی بپزید که تقریبا نیم پز شده باشد و بیش از حد له نگردد. در حین پخت حبوبات هرگز آب اضافه نکنید.

2 ـ بعد از اینکه حبوبات پخت، هر کدام را آبکش کنید و آبی را که حبوبات با آن پخته شده است، داخل آش نریزید؛ زیرا باعث بد رنگ شدن آش رشته می گردد.

3 ـ یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب کنید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس سبزی آش را داخل آب جوش بریزید و حرارت را کم کنید تا سبزی کم کم بپزد. در این مرحله هرگز درب قابلمه را نگذارید؛ زیرا سبزی شما تیره و بدرنگ می گردد.

4 ـ بعد از اینکه سبزی پخت، حبوبات پخته را داخل قابلمه بریزید و کمی فلفل به آن اضافه کنید.

5 ـ پیاز ها را همراه با سیر رنده کنید و داخل یک ماهی تابه همراه با مقداری روغن تفت بدهید. توجه داشته باشید که پیاز داخل آش نباید خرد شده یا خلالی باشد. حتما پیاز را رنده یا با غذاساز میکس کنید. وقتی پیاز رنده گردد، هنگام سرخ کردن حالت خمیری به خود می گیرد و نرم می گردد و همین کار باعث لعابی شدن آش رشته شما خواهد شد. نیازی نیست که پیاز کاملا سرخ و طلایی گردد، بعد از اینکه پیاز نرم و سبک شد، کمی زردچوبه اضافه کنید؛ سپس پیاز را به قابلمه آش اضافه کنید و اجازه بدهید آش ده دقیقه دیگر بجوشد.

6 ـ در این مرحله رشته آش را اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا رشته کم کم بپزد و نرم گردد. هر چند دقیقه یکبار آش را خیلی آرام هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند. در این مرحله و بعد از پخت رشته اگر احساس کردید که آش شما لعاب کافی ندارد، دو قاشق غذاخوری آرد گندم را با مقداری آب سرد حل کنید و داخل قابلمه آش بریزید. حالا نمک آش را بچشید و بسته به ذائقه تان کمی نمک به آش اضافه کنید.

7 ـ بعد از اینکه رشته کاملا پخت، دو لیوان آب جوش به قابلمه آش اضافه کنید و صبر کنید تا آش یکبار دیگر به جوش بیاید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید آش 5 دقیقه استراحت کند؛ سپس آش رشته را داخل ظرف سرو بکشید و روی آش را با کشک، پیاز داغ خشک، نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید، نوش جان.

طرز تهیه پیاز داغ خشک و مجلسی

پیاز داغ عطر و طعم بسیار خوبی به آش می دهد؛ اما نکته مهم این است که پیاز داغ باید کاملاً ریز و خشک باشد. برای داشتن یک پیاز داغ پودری و خشک پیاز را به صورت نازک برش بزنید؛ سپس در روغن فراوان که از قبل داغ شده است، سرخ کنید. به این نکته توجه داشته باشید که پیاز باید در روغن شناور باشد؛ بنابراین نباید حجم زیادی از پیاز را در یک مرحله اضافه کنید. بعد از اینکه پیاز سرخ شد، آن را روی توری قرار دهید تا روغن اضافی آن کاملاً گرفته گردد. سپس روی سینی پهن کنید. وقتی دوباره این کار را انجام دادید، پیاز های جدیدی را که سرخ نموده اید، روی پیاز داغ های قبلی نریزید؛ چون باعث روغنی شدن قبلی ها می گردد. علاوه بر این باعث می گردد که پیاز داغ حالت خمیری پیدا کند.

منبع: فرارو

به "فوت و فن های پخت آش رشته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن های پخت آش رشته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید